måndag 22 juni 2015

Fel i mönster

Att behöva repa upp när man stickat fel är trist, men att behöva repa upp när man stickat rätt enligt mönstret är värre.

I mönstret till min silvergrå kofta finns ett fel. Jag fick inte ihop antalet maskor som skulle maskas av på ärmkullen hur mycket jag än räknade. Tillslut kom jag på att mönstret även finns på finska och norska. I det norska mönstret gick antalet maskor jämt upp. Nu stickar jag (fortfarande lite uppretad) efter det norska mönstret.

onsdag 17 juni 2015

Sommarpaket

Igår var jag på stickkaféet och alla som kom fick sommarpaket sponsrat av Sticka. Tack så mycket!
Varje paket innehöll en bok om stickning eller virkning, en sticktidning och några garnnystan. När alla öppnat sina paket gjordes det en del byten av både garn och böcker.

Jag fick bland annat ett spännande blåmelerat blandgarn från Debbie Bliss (ull, alpacka, lin och silke) och ett vackert vinrött ullgarn från Schachenmayer. Jag fick med mig två böcker hem (bytte till mig en extra bok mot ett garnnystan). En bok handlar om strumpstickning och en om att sticka med pärlor. Ska bli roligt att läsa mer i dem.

söndag 14 juni 2015

Solhatten är färdig


Min solhatt blev klar när sommaren äntligen kom! 
Jag har virkat den efter ett mönster från Garnstudio. Garnet är ett bomullsgarn, Drops Paris i färgen gammelrosa och det gick åt 3 nystan (150 g). På sista varvet skulle man virka in en ståltråd för att hatten skulle få en stadigare kant. Det var lite knepigt och jag är inte helt nöjd med resultatet. Hatten slokar för mycket. Kanske jag skulle använt en kraftigare ståltråd? Jag avslutade med ett extra varv smygmaskor baklänges för dekoration.

söndag 7 juni 2015

Början på en solhatt

Redan förra sommaren hade jag planer på att virka mig en solhatt, men det blev inte av. Nu har jag lagt upp och börjat virka runt. Jag utgår från ett mönster från Garnstudio.  Jag virkar i ett bomullsgarn Drops Paris i färgen gammelrosa.

tisdag 2 juni 2015

Garnpaket

Idag har det regnat nästan hela dagen. När jag kom hem och som vanligt skulle ta in posten, låg ett stort paket i brevlådan. Plötsligt spelade det ingen roll att det regnade och himmeln var grå. Tänk att man kan bli så glad för lite garn!